Sofacykelgalleri.dk

Historien om den danske sofacykel

- fortalt i billeder og tekst...

 

 Forside 
  Indhold  
  Velkommen  
  Fabrikaterne  
  Billeder fra aviser og bøger  
  Data  
  Nej - det er ikke en sofacykel!  
  Nutidens  
  Kontakt  
  Links  
 

A/S Mollers Patent

 Reklame

Fremtidens Cykle med Rat?

 

En af sensationerne på den store opfinderudstilling i Industriforeningen bliver en cykle med rat – en opfindelse, som man hævder vil revolutionere cykleindustrien fuldstændigt. Opfinderen af cyklen med rat er en dansk-amerikaner Holger Moller, som i mere end tyve år har været beskæftiget med bilindustrien i Amerika som ekspert i styregrejer.

 

Opfinderen fortæller

-         Jeg tror i hvert fald selv at cyklen med rat bliver fremtidens cykle, siger Holger Moller i en samtale med os. Vi er knap nok færdige med den endelige model endnu. Men når udstillingen åbner er Auto-Cyklen, som jeg kalder den, helt i orden. Den har mange fordele frem for den almindelige cykle, bl.a. den, at cyklen med rat kun skal fremstilles i én model, som kan passe til alle! Mens en cyklehandler hidtil har skullet føre både Herre- og Damecykler samt Drenge- og Pigecykler, passer Auto-Cyklen til hele familien. Den kan nemlig indstilles således at den passer til alle størrelsern

-         Hvorledes virker rattet?

-         Man har faktisk den samme fornemmelse, som når man sidder bag rattet i en bil. Endvidere er styringen forsynet med en styresikring, som bevirker, at Auto-Cyklen retter sig op efter drejning lige som en moderne bil.

-         Og hvad kommer de nye cykler til at koste?

-         De kommer til at ligge i samme prisniveau som almindelige cykler.

 

Således fortæller Ekstabladet. – den der lever, får at se.

 

Artikel fra ”Styret”, 1935

 

Moller Autocykle #1 (med Moller sidevogn)

Moller Autocykle #2

Moller Autocykler #3